top of page
ARP LOGO.png

METALLIMURSKAIN ARP

Metallimurskaimet asennettuna

 

Edustamme Suomessa ARP:n (ARP GmbH & Co.KG) valmistamia laadukkaita tuotteita. Monet RP:n metallimurskaimista ovat jauhaneet Suomalaisen teollisuuden metallilastut uudelleenkäyttöön jo vuosikymmenien ajan, saksalaisella toimintavarmuudella.

 


Suurimmat asentamamme murskat ovat olleet kaksikoneisia ”mörssäreitä”, joiden paino on yli 4000 kiloa, murskaustehon ollessa 2000 kiloa terästä tunnissa. Sitäkin suurempia murskaimia on saatavissa, tilaustoimituksena.

Alusta loppuun - ja sen jälkeen

 

Kun asiakas tilaa meiltä metallimurskaimen, hän ei jää sen kanssa yksin. Tarjoamme yhdessä kumppaneidemme kanssa murskaimen yleensä ”paina-nappia” -ratkaisuna.

1

3D -mitoitus sekä turvallisuussuunnitelma

 

Monesti teollisten rakennusten pohjakuvat eivät ole monista muutoksista johtuen luotettavia. Tällöin työ alkaa tyypillisesti tulevan asennustilan 3D-skannauksella. Tällä varmistamme millimetrin tarkan asennuspaikan mm. niin että laitteen ympärillä on turvallista kulkea.

 

Mitoitusvaiheessa voimme myös poistaa suunnitelmasta purettavia laitteita tai lisätä niitä. Kuvia on selkeä käydä läpi yhdessä asiakkaan kanssa, koska kolmiulotteista kuvaa voidaan katsoa jokaisesta kulmasta.

2

Kolmiulotteinen (3D) mittakuvasuunnitelma sekä sähkö- ja automaatiosuunnitelmat

 

Hyvä mittakuvasuunnitelma takaa sen, että asennettava laite:

  • sopii ajateltuun tilaan

  • on turvallinen käyttää

  • mahdollistaa tehokkaan toiminnan

  • mahdollistaa turvalliset vianratkaisut

  • on helppo huoltaa

  • tekee sen mitä luvataan

  • minimoi asennusajan ja metallin hävikin

Hyvä sähkö- ja automaatiosuunnitelma mahdollistaa:

  • Laite toimii hyvin yhdessä järjestelmän muiden osatekijöiden kanssa (tuotantolinja, suodatinlaite, varoituslaitteet)

  • Vaaralliset käyttötilanteet ehkäistään

  • Laitetta on helppo monitoroida ja tarvittaessa säätää

Picture A.jpg

Itse metallimurskain sinisellä ja runko harmaalla. Kyseessä järeän luokan CS9000 murskain, jossa kaksi 22kW moottoria takaavat suuren vääntövoiman.

image B.jpg

3

Runko ja huuva

 

Runko rakennetaan asiakkaan kanssa sovittujen suunnitelmien ja lujuuslaskelman mukaisesti. Usein murskaan liitetään myös ns. huuva, joka usein suljetaan. Tämä mahdollistaa sen, että murskan kitaan ei voi joutua vääriä esineitä. Huuvaan voidaan asentaa kamerat, jolloin sen toimintaa voidaan valvoa myös etäkäyttöisesti.

Runkorakenne isoon 4500 kg:n CS9000 metallimurskaan, alla tila kippikontille.

4

Suodatinlaitteisto

 

Metallia murskattaessa syntyy monesti metallipölyä ja kaasumuodosteita, jotka voivat olla ihmiselle vaarallisia hengitettynä. Siksi murskan yhteyteen monesti valitaan suodatinlaite, joka käytännössä kerää pölyn ja kaasut murskan kidasta ja ne imetään järeään suodatinlaitteeseen, joka puhdistaa epäpuhtaudet ja palauttaa ilman takaisin tuotantotilaan. Suodattimet on varustettu paineilmapulssilla toimivalla paineilmalla, joten ne ovat pitkäikäisiä ja vähentävät merkittävästi haitallisia ilmansaasteita.

5

Turvallisuus sisäänrakennettuna

 

Koska metallin murskaus on lähtökohtaisesti vaarallista toimintaa, varustetaan laite monenlaisilla turvalaitteilla. Valoverhot pysäyttävät murskan, kun sitä lähestyy kidan alapuolelta ja tuotantolinjaan kytketty hätä/seis painike sammuttaa murskan toiminnan, jotta tilanne voidaan arvioida turvallisesti. Lisäksi on mahdollista lisätä varoitusvaloja ja sireenejä, tilanteen mukaan.


Annamme maahantuojan edustajana aina käyttökoulutuksen, kun murskainjärjestelmä on onnistuneesti asennettu. Samalla annamme huolto-ohjeet ja käyttöoppaan, jonka avulla murskan uudet käyttäjät saadaan perehdytettyä laitteen turvalliseen käyttöön.

6

Varaosat ja huolto

 

Kun laitetta käytetään vuosia, sen kovateräksestä valmistetut ”veitsisarjat” tylsyvät. Ne, kuten kaikki muutkin varaosat ovat toimitettavissa kauttamme nopeasti. Nopeimmillaan kyse on päivistä
ja normaalitilauksissakin toimitus no ripeä. ARP on luvannut pitää valmistamiensa varaosien saatavuuden hyvänä, vaikka koneella olisi ikää enemmänkin. Osa ARP:n koneista on jo yli 20 vuoden ikäisiä.


Paras tapa huoltaa murskain on antaa se meidän tehtäväksemme. Säännöllisesti huolletun laitteen käyttöikä voidaan jopa tuplata, verrattuna heikolla huollolla olleeseen. Kuten autohuollossa,
otamme yhteyttä mikäli huomaamme että jokin osa, kuten esimerkiksi jokin laakereista, on tullut elinkaarensa päähän. Vaihdamme kuluvat osat ja teemme samalla vuosihuollon. Perushuollot löytyvät opaskirjasta ja murskain on yleensä varustettu keskitetyllä 
nestevoitelujärjestelmällä, jota on helppo operoida käyttöhenkilökunnan toimesta.

Lisää tietoa ARP:n tuotteista

bottom of page